Doladění a spuštění webu

24. 12. 2017 Ondřej Polanský



Vánoce jsou čas klidu, míru a pohody, které chceme vychutnávat se svými rodinami. Pokud tedy nejste poslanec, to dokončujete resty, které se vám dva měsíce hromadily. Doladění a spuštění osobního webu je jedním z takových restů.

Je přesně 24.12. a já dokončuji svůj osobní web. Pravděpodobně jsem jej mohl svěřit nějaké agentuře, ale jednak jsem měl velmi speciální požadavky na vzhled a i technické zajištění, a jednak chci alespoň touto formou zůstat v přímém kontaktu s nějakou IT technologií. GIT a Jekyll framework nejsou sice dominantními technologiemi, ale pořád lepší, než nic.

Předělal jsem vzhled, a použil jednoduchou ale velmi funkční šablonu, kterou Piráti používali krátce před volbami na svém volebním webu Černá na bílém. Grafika to byla pěkná, a přišlo mi škoda, že se využívala jen několik týdnů. Při tvorbě samotného webu jsem se velmi inspiroval webem kolegy poslance Ondry Profanta, který je postavený na stejné technologii a má i podobnou strukturu.

Přidal jsem i odkaz na veřejný kalendář, který by měl mapovat činnosti, které jsem v rámci výkonu mandátu poslance učinil nebo se učinit chystám.

Všem lidem přejí krásné prožití vánočních svátků, a do nového roku je samé pozitivní zprávy a události.